2012. március 3., szombat

"Nagyon jó vagyok egy macska ellen..."

Nagyon jó vagyok egy macska ellen, - mondta Édua -, már négy bábúját levettem...
és játszott tovább a báránysakkal a plüssmacska ellen...


2012. február 29., szerda

Külföldi autó használata Magyarországon

Most olvastam ezt a hírt http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/02/29/jogtalanul_buntetik_az_autosokat/, idézek belőle:

"A Közúti Közlekedésről szóló törvény legújabb változatában azt is kikötik, hogy magyar sofőr legfeljebb egy napig közlekedhet külföldi rendszámú autóval az országban, és ezt is csak akkor teheti, ha szükség esetén teljes bizonyító erejű magánokirattal vagy közokirattal igazolni tudja, hogy életvitelszerűen tartózkodik a rendszámot kiállító országban. A változás óta nem elegendő indok egy bejelentett lakcím, a rendszeres munkavégzést is igazolnia kell annak, akit igazoltatnak.

Az ombudsman kifogásolta, hogy a rendőrök hiteles fordítást kérnek a helyszínen és az okmányok utólagos bemutatására sincs lehetőség. A fordítással kapcsolatban a törvény akkor sem tesz kivételt, ha valaki hétvégén vagy ünnepnapon érkezik az országba, amikor az azt készítő egyetlen fordítóiroda zárva van. Ha a bizonyítás a helyszínen nem sikerül, a rendőr nem mérlegelhet, mindenképpen el kell vennie az autó papírjait. Ha az autó magyar üzemben tartója vagy vezetője a rendszám leszereléséről és a forgalmi engedély bevonásáról szóló határozat jogerőre emelkedése után 15 napon belül nem kezdeményezi az autó magyarországi forgalomba helyezését, a bevont okmányokat visszaküldik a kiállító országnak. Szabó Máté megállapítja, hogy a szabály értelmében az autósnak akkor sincs lehetősége elhagyni az országot saját járművével, ha azt egyáltalán nem kívánja itthon forgalomba helyeztetni."



Sajnos én nem vagyok valami járatos ezekben a dolgokban, ezért nem értem, hogyha autóval mennénk haza akkor kéne vinnem a hiteles fordításokat az albérleti szerződésről, a nappali tagozatos diák státuszról meg még a biztonság kedvéért pár csomag itteni számlát is, ami a nevünkre jön?
Valaki világosítson fel, kérem! :)