2012. április 15., vasárnap

Beindult a bolhapiac-szezon

Itt mifelénk áprilisban lendül be az élet, ezért ma reggel korán felkeltünk, hogy ott lehessünk a szomszédos megyében egy naaaaagy car-boot sale vásáron.
Rengeteg autó, hatalmas tömeg volt már kilenc óra körül, nagyon szép dolgokat láttunk és még ingyen zöldségesládákat is sikerült szereznem itthonra a leletek szárításához.

De a mai kedvencem ez a régi kis szék. Kemény egy fontot fizettem érte.
Sok munka lesz vele mint ragasztás, repedések kijavítása a végén pedig festés, de örömmel nézek elébe. Szép színes lesz, úgy tervezem. :)


Aki nemrég költözött ki Angliába és még nem találkozott ezekkel a kirakodóvásárokkal, annak nagyon ajánlom, hogy környéken keressen egyet: car boot sale, jumble sale és hasonló neveken futnak és változatos formában hirdetik meg interneten, helyi újságokban, transzparenseken, kis A4-es plakátokon. Ilyenkor mindenki kipakolja a szőnyegre/asztalkára ami már otthon nem kell - bringától a poharakig, növényektől a számítógép zsinórokig mindent megtalálhatsz - és árusítja boldogan. Persze nem muszáj vásárolni, szerintem programnak is érdekes.