2013. március 23., szombat

Farkasok és Édua

Édua imádja az állatokat. Már öt évesen közölte, hogy Pesten fog lakni, és majd bringával jár dolgozni az Állatkertbe. Nagyon örültem neki, hogy ilyen állatközpontú, de tartottam tőle, hogy majd kinövi.

Lassan tíz éves, de a szerelem mg mindig megmaradt. Tavaly a papánál a szomszédoknál bátran bevágtatott a tyúkok közé és az összes falubeli kutya a barátja lett két nap alatt. Itthon a három futóegéren gyakorolja az állattartás összes csínját-bínját. Felelős és nagyon komoly gazdijuk, aki folyton szelidítgeti a kis  egereket, és nem undorodik a takarítástól sem és attól sem, ha véletlenül rápottyant az egyikük. :)



Körülbelül egy éve teljesen odavan a farkasokért, gyűjti a fotókat róluk, a könyveket. A szombat délutáni családi mozi meg természetesen Csányi Vilmos Farkaslesen című dokumentumfilmje.

De sajnos én most kifogytam a farkasos/kutyás ötletekből, kiolvasta a Lassie hazatért, a Hihetetlen utazást, Fekete István könyveit (a Bogáncsot még ki kéne hozatnom, az otthon maradt sajnos).
A Dzsungel könyvés "Farkas vagyok"-ot énekelgeti. :)



Tudtok ajánlani jó farkasos/kutyás könyveket, filmeket?



2013. március 17., vasárnap

Totális időhiányban szenvedek

de majd felzárkózom, igérem.
Csak most két disszertációt kell megírnom és már csak két hónapom maradt rá. A munkát nagyon élvezem. Amikor lehet, dolgozom a kis római leleteimen illetve könyvtárakban, levéltárakban molyoskodom.

Viszont a blogokra kevés időm marad.