2012. március 10., szombat

Mozgalmas hét van mögöttünk

Beadtam a beadnivalókat, jelentkeztem egy ösztöndíjra (nyári munka lenne), ma voltam egész napos suliban lent és repülök Rómába.

Persze a család többi tagja sem tétlenkedik. Édua például cserkész lett és elkezdődtek a hegedűórái is.
:)


...és persze Csongor is folyton sürög-forog vagy éppen suhan. :)
Plusz ma megint a rendőrséget kellett hívnom, mert este ellopták a barátnőm csizmáit a lakásunk elöl a cipőtartóról. Pedig eddig soha nem tűnt el onnan semmi, még a rollerek sem. Itt az ilyet is érdemes bejelenteni, mert nyilván nem nyomoznak utána, de a helyi szomszéd-figyelő csapatnak elmondják, ők pedig a jövő héten körbejárnak, megnézik a házat, megnézik, hogyan lehetne biztonságosabb a környék és így tovább.

2012. március 5., hétfő

Angol ügyintézés sokadszorra...

FRISSÍTVE reggel
...és megint csak nagyon csúnya dolgokat tudnék mondani... nincs melegvíz a házban ISMÉT, ez havonta többször előfordul. Ilyenkor általában egy idő után felbukkan a gondnok-szerelő - akivel nagyon kedvesen el szoktam csevegni -, és babrál valamit kint a folyosón, aztán megjavul a melegvíz. Ma már délelőtt hideg vízben zuhanyoztam torna után, és nem javult meg azóta sem, felhívtam ezért az üzenőfalra kitűzött telefonszámot.
Telefonközpont vette fel, nem a gondnok.
Sorban ezeken küzdöttem át magam vele:
1. nem tudta beazonosítani a címünket, nem találta a házat az adatbázisban,
2. nem akarta elhinni, hogy nem a lakásunkban van a boyler, hanem a ház központi rendszere ad meleg vizet, csak fűtésre szolgál a cirkónk,
3. mivel nem akarta elhinni a fentieket, öt percig győzködött, hogy hívjam fel a landlordot,
4. nem adott a gondnokhoz mobilszámot (holott a múltkor, amikor összefutottam a fickóval, mondta, hogy majd bedobja nekünk a mobilszámát ami megvan minden lakónak . és amit persze azóta se kaptuk meg), mert nem tudja és azt se tudja hol lakik (pedig itt lakik az egyik lakásban),
5. közölte, hogy csöngessek be a többi szomszédhoz, vagy dugdossak be levelet az ajtajuk alatt, hogy náluk van-e melegvíz..

Kicsit tele van a hócsukám...

FRISSÍTÉS:
Ma reggel ismét felhívtam őket és most kerek-perec megmondták nekem és Mashunak, hogy azért nem javították meg, mert NEM HITTEK NEKÜNK.
Most reggel, hogy otthon voltak a szomszédok Mashu bekopogtatott hozzájuk. Nincs melegvizük, de ők se tudják kit kell hívni.
Végül egy nagyon aranyos magyar srác segített ki minket a gondnok mobilszámával. :)

Szóval jön a fickó és babrál megint kint a szekrényben én meg nagyon nagyon nagyon el akarom küldeni melegebb éghajlatra a "kedves ügyintézőket".