2012. október 1., hétfő

Hasznos tippek - autóbiztosítás


- Amikor autóbiztosítást vásároltok az összehasonlító oldalakon érdemes ugyan megnézni az árakat amiket ők kínálnak, de mindenképpen nézzétek meg a legalacsonyabb árat kínáló biztosító ajánlatát a saját oldalán is. Tavaly nekünk a biztosító kevesebbért adta a biztosítást amit az oldalukon kötöttünk meg, mint ahogy azt a confused kiszámolta, (persze van, hogy az összehasonlító oldalak adnak kedvezményeket: százalékot és így olcsóbb a biztosítás éves szinten, meg  pl. 1000 nectar pontot, de ez egyéni, hogy kinek mi a jó)
- vannak olyan biztosítók akik nincsenek fent ezeken az összehasonlító oldalakon, mindig nézzétek meg azokat is külön,
- ha biztosítás megújítást szeretnétek, az előző biztosítótok küld majd egy árajánlatot, ami általában (jó esetben) alacsonyabb, mint az előző évi ár volt (a no claim bonus miatt, ha nem volt kárigénylésetek abban az évben), DE mindenképpen nézzétek meg, hogy más biztosítók mennyit ajánlanak.



Mi most mentünk át a negyedik biztosítóhoz. Az elsővel nagyon megszívtuk, a második elment (a következő évre drágábbat ajánlott), a harmadik olcsóbb volt (de nem volt benne pl. jogi tanácsadás a csomagban, meg egyéb hasznos dolgok, plusz a második évre drágább biztosítást ajánlottak, pedig nem is volt kárigénylésünk) a negyedik meg nemrég kezdődött (itt van jogi tanácsadás és az extrákat elég olcsón lehetett megigényelni a teljes körű biztosításhoz).

Szóval érdemes alaposan körbejárni a piacot, akkor is hogyha csak megújítod a biztosítást. Bár tudom, hogy így kb. húsz helyre kell beírni az adataidat részletesen újra, meg újra, de megéri, mert sokszor száz fontnyi is lehet a különbség két ajánlat között.

Érdemes még a biztosítókról olvasgatni a neten is, fórumokon, mert ugye igazából akkor derül ki, hogy milyen jó vagy rossz a cég, amikor kárigénylésre kerül a sor.

2012. szeptember 30., vasárnap

Csajos hétvégét tartottunk

Azaz a csajszival kettesben autózgattunk meg vásárolgattunk mindenfelé.
Voltunk lakberendezési áruházban, mert kellett itthonra kis fenyőpolc, aztán megláttunk egy szegény leértékelt fikuszt. Jó nagyot. Hát nem tudtuk otthagyni, megesett rajta a szívünk.

Az külön kihívás volt, hogy a nem túl nagy autónkba, hogyan tegyük bele a 160 centis polcot, meg a fikuszt, meg a másik kisbútort meg a zsákot amit vásároltunk. Ráadásul még benne volt a csomagtartóban az a jókora zsák is, amit szerettem volna beadni az egyik helyi jótékonysági boltba. Miután csodaszépen beügyeskedtünk mindent és elindultunk végre, a "kis" fikuszunk gondolt egyet és bedőlt középre, így a visszapillantóban egy hatalmas zöld növényt láttam meg hirtelen... Ez így elmesélve nem olyan vicces, de akkor és ott nagyon nevettünk.



Mivel azokat a nadrágokat/pizsamákat, amiket júniusban vettem nekik, mind kinőtték, vettem nekik ruhákat is. Az meg külön jó hír, hogy most megint divatba jött a kezeslábas pizsama erre mifelénk. Csongornak van egy még régről, ami már alig megy rá, de még mindig szeretne abban aludni, így most végre lecserélhettem egy modern és jóval nagyobb változatra.