2012. február 11., szombat

Társasjáték este

Ilyenkor átjönnek a barátaink, a gyerekeinket összeeresztjük mi meg több órán keresztül építjük Carcassonne-t, vitázunk, érvelünk, győzködjük a másikat, hogy ne költözzön be a várunkba,  nagyokat nevetünk és így tovább...

Úgy szeretem ezeket az estéket. :)

(kép forrása: wikipedia)

2012. február 9., csütörtök

Megint havazik

Ezért lehet, hogy holnap sem lesz iskola a gyerekeknek. Sebaj, pont a minap meséltem facebookon, hogy míg én napközben régészeti továbbképzést tartottam nekik, addig este az apjuktól neuro-anatómiát tanultak (igen, mindketten vizsgázgatunk). Nem is kell az a suli. :)

A vizsgán túl vagyok, eszméletlen nehéz volt, de remélem azért sikerült, az előadást is sikerült megtartanom különösebb baki nélkül (csak lámpalázam volt)...

Holnap van a "szabadnapom" azaz az egyetemen kívüli, "egyéb munkáimat kell ellátni" napom. Remélem végre az emailekre válaszolgatás is belefér. :)


A havazást szeretem, nagyon szép.
Szép pénteket nektek is!

2012. február 8., szerda

Összefogás a hóban

Hó van és meg kell mondanom, hogy most a megyében meglepően jól kezelték a helyzetet. Nem volt nagy pánik mint két éve, az utakat letakarították. Sajna a háztulajdonosoknak nem muszáj letakarítani a járdákat, így azok most jegesek még (és elég veszélyesek).


Hétfőn nem volt hivatalos tanítás a suliban, csak ügyelet. Kedden mikor vitte fel a gyerekeket Mashu, ott állt kint a tanári gárda az iskola zsákutcája előtt (ahova sajna nem jut el soha a megyei sószóró autó) és vezényelték a szülőket, merre menjenek, hol parkoljanak. Segítettek megtolni az elakadt járműveket. Jótanácsokat adtak jégen elinduláshoz, jó hangulatban szervezkedtek.

Ma reggel is kint voltak segíteni. A gyerekeket pedig mind a főbejáraton kellett bevinni, ahol pedig az iskolaigazgató tartotta nekünk az ajtót, mosolyogva üdvözölt minket.

Valahogy ez a szokatlan hóhelyzet összehozta jobban a közösséget. Olyan jó ilyet látni és tapasztalni. :)

Egyébként meg ma van Mashuval a tizenkettedik évfordulónk, és ennek örömére ma este vizsgázom régészetből (kerámiák felismerése, datálása, szóval itt sem vagyok, tanulok...:))