2012. február 23., csütörtök

Vizsga, esszé, Róma

Ezek várnak rám az elkövetkezendő hetekben.
Jövő héten (többnyire) fém régészeti leletekből kell majd vizsgát írnom, római és angolszász érmek, meg még sok apró cseprő dolog, mint az agyagpipák. Az előző vizsgán - a kerámiáson -, kissé megizzadtam, mert öt percünk volt minden egyes darabra és tizenhatról kellett nagyon gyors leírást adni, meg meghatározni a korát, hogy hol készült stb, de a végeredmény nem volt olyan lelombozó, tehát nem vagyok elégedetlen.

Közben két hetem van befejezni az esszémet, a kora-keresztény Róma művészetről. Remélem sikerül valami jót írnom róla, mert nagy az anyag, de jól kell válogatni.


Aztán ahogy leadom az esszét, a hétvégén repülünk is Rómába a csoporttal ahol egy heti megfeszített munka vár minket. Minden napra jut majd valami komolyabb feladat, naplót is kell vezetni az épületekről amiket megnézünk és minden este valamit prezentálni a tanároknak.
Szóval valószínűleg a kávézgatva lábamat lógatom majd a Trevi-kút mellett azért kimarad a repertoárból.
Bár ki tudja.

Utána jön egy kis lazítás, de nem sokáig. :)
Kép innen

13 megjegyzés:

  1. Kipróbálom a kommentelést.

    VálaszTörlés
  2. De régen látogattam hozzád, de most a kommented miatt idetaláltam... :D Átérzem a hajtást... drukkolok, eddig is ügyesen vetted az akadályokat, bár én is indulnék már valamerre... :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Jó látni téged! :)

      Az a jó itt, hogy szinte bármit tanulhatsz, csinálhatsz. :) A college-okban vannak tanfolyamok (itt van olyan, hogy csak a vizsgadíjat kell fizetni ha nem olyan magas a bevételetek), vannak alapítványok ahol ingyenes bemutató tanfolyamokat tartanak, helyi szervezetek. Szóval itt tényleg támogatják a life-long-learninget!
      Drukkolok, hogy te is megtaláld amit tanulni szeretnél úgy igazán :)

      Törlés
  3. De szuper! És amíg Rómában vagy, Mashu egyedül lesz a gyerekekkel? De rámférne egy ilyen kirándulás! Előre irigykedek! ;-) (Még akkor is, ha tudom, hogy nem láblógázás, hanem kemény meló - bármi, csak ki a saját taposómalomból...)
    Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már tavaly decemberben rákényszerültünk egy ilyen távollétre. Az volt az első. Nagyon furcsa volt, hiányoztak nagyon a gyerekek is meg Mashu is.
      De végül mégis feltöltődve jöttem vissza. :)

      Igen, mindenkinek kijárna egy kis lazítás!

      Törlés
  4. Szia, jó kis sűrű programok ezek :)
    Amúgy a napokban sokat emlegettünk, mert régészeti csodákat néztünk és mindig mondtam, hogy Hicudzsi milyen jól érezné magát itt :) :)
    Szép napokat bármerre is rohansz!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj bizony, nagyon, nagyon irigykedem! :)
      Idén lett volna lehetőségem hat hétig valahol Európában ásatni, Szlovákia, Németország, Görögország, de szerintem csak jövőre fogom bevállalni.
      :)

      Törlés
    2. oooh, pedig az igazi puzzlézés lett volna :) Csudi helyeket láttunk, és sokszor emlegettelek :) :)

      Törlés
  5. De jó lesz! Azért ha fárasztó is, ezek nagyon szép és érdekes dolgok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon boldog is vagyok miatta. :)
      Az van egyébként, hogy jövőre bezárják a régészet tanszéket és nagyon aggódom, mert az ugye a főtantárgyam. Szóval szerdán nagyon nagyon szomorú voltam, erre írt nekem a régészet vezetője (aki az egyik tanárom), hogy jövő héten ugorjak be hozzá egy kávéra, hogy megbeszéljük a diplomámat, merthogy ő mindenképpen azért fog küzdeni, hogy régészetből is csináljam meg a szakdogámat. :)
      Szóval tényleg valami csoda ez az egyetem :)

      Törlés
  6. Ez igen, nem fogsz unatkozni! De te akartad! :) Kell ez neked? :)

    Használj ki minden időt és szép napokat kivánok neked Rómában is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, igen nagyon kell! :)

      Ráadásul jelentkeztem pár ösztöndíjra is meg egy nagyon izgalmas munkára :D

      Törlés