2012. június 1., péntek

Ez a két hét

nagyon mozgalmas volt. A két nagy vizsgámat letudtam, már csak egy van hátra a jövő héten.

Ami fontosabb most nekem, hogy végre megvolt Csongor vérvétele a genetikai vizsgálatra. Innen még kb. hat hónap mire biztosat fognak tudni mondani, de legalább már elindult!

Nagyon édes volt a gyerek, az apja mesélte milyen aranyosakat mondott mert ő ment be vele. Sajnos a krém nem működött amit előtte egy órával kellett rákenni a kezére így lidocain spray-ezni kellett.
Mikor ráfújtak egy kicsit mondta Csongi: - Akkor megcsípem, hogy működik-e, jó?
Mondta erre a doktornéni, hogy ez még csak próba volt, hogy ne ijedjen meg a spraytól.
Erre megkérdezte: - De biztos vagy abban, hogy ez működni fog?

Amikor látta, hogy megy ki a vér, mondta, hogy: - Ez ijesztő, ez nagyon ijesztő! (Olyan hangos volt, hogy a folyosón hallottuk, de nem borult meg szerencsére.)
A végén meg azt mondta: - Azért ezt a másik kezemen ne csináljuk meg, jó?

Denevéres matricát választott magának, merthogy az is szívja a vért. :)

9 megjegyzés:

  1. Ez a vérvizsgálat mire kell?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hogy megtudjuk genetikai elváltozások közrejátszanak-e Csongor autizmusában.
      Vannak bizonyos jelek amik arra utalnak, hogy esetleg valami más gond is lehet, ezt kell megnézni, mert van amelyik szívbetegséggel is társulhat sajnos. :(

      Törlés
  2. Biztos butaságot kérdezek, de miért hat hónap? Annyi idő, mire kiértékelik az eredmnyeit, vagy még olyan sok egyéb vizsgálatra van szükség?
    A hat hónap, várakozva nagyon sok. De kinek mondom, igaz? :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát több oka is lehet. Az egyik az, hogy rengeteg minta van, amit ugye ki is kell értékelniük gondolom. A másik meg, hogy lehet összevárnak több mintát amit mind ugyanarra a betegségre kell kielemezni.

      Nekem is rengeteg ez a sok hónap, de nagyon nagyon reménykedünk, hogy azért hamarabb lesz eredmény mint fél év.

      Egyébként azért csúszott ennyit eleve, mert mi szépen leadtuk a papírokat a gp-nek, hogy akkor ez a teszt kéne a gyereknek, hova menjünk. Mondták: olyan három hét. Vártam, vártam. Türelmesen, aztán hívtam őket, hogy mi van. Nem tudják, várjak még. Végül kiderült, hogy fingjuk sincs mit kéne csinálni... aztán időpontkérés, aztán postai elkeveredése a papírnak amit alá kellett írnunk. Komolyan mondom már azt hittem sosem jutunk el a vérvételig.

      Törlés
    2. Látom nem csak a várható várakozás időtartama idegtépő!
      Várom a további híreket.

      Törlés
  3. Szia!
    Milyen jelek utalnak arra, hogy más gond is lehet? Hallottál róla, hogy valakinél Mo-n javasoltak ilyet? A kisfiam is érintett, de még soha nem találkoztam ilyen vizsgálattal.Drukkolok nektek!Üdv, Nina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nina! Többek között az izületi hipermobilitás, a lapos orrnyereg, a nagy fejkerület miatt javasolták mindenképpen a vizsgálatot.

      Pontosan nem tudjuk mi az amit keresnek, megnéznek egy pár dolgot, az biztos, hogy nézik törékeny x kromoszóma betegségre is.

      Törlés
  4. Hű akkor nagyon drukkolok!
    Most talán jól is jön hogy nyáron elfoglalt leszel, gyorsabban elrepül az idő...

    VálaszTörlés
  5. Drukk, h semmi gazosat ne talaljanak, max olyat amin segiteni is tudnak. A fiad egy hos, szivszorito volt olvasni, bator kis caillag :)

    VálaszTörlés