2012. augusztus 21., kedd

Trollok, és egyéb állatfajták

Egy blog mindig szorosan illeszkedik a szerzőjének életritmusához. Vannak nehezebb és jobb időszakai.
Van amikor elcsendesedik, visszahúzódik a szerző, így a blog is szünetel.
Egy blog olyan mint az éjszaka kivilágított ablakod, amin nem húztad be a függönyt és be lehet kukkolni a lakásodba. Kitárulkozol és vannak akik ezt kihasználják.
Vannak emberek akik élvezik, hogyha belerondíthatnak az életedbe, vannak akik élvezik, ha bosszanthatnak őket ki lehet védeni. De vannak olyanok akik kifejezetten gonoszak: nevetnek ha neked rosszul megy, ha a kis kivilágított lakásodban összetörik egy cserép. Gúnyolódnak a gyerekeden, örülnek, hogyha beteg.

Az én életem most nagyon összekavarodott. Állok egy soborgó hegyi patakban és szeretném, ha talpon tudnék maradni, ha nem sodorna el az ár.

Nagyon köszönöm a sok-sok támogatást, kedves levelet amit tőletek kapok. Ezért nem fogom bezárni az Anyamadarat több mint hat év működés után.


26 megjegyzés:

  1. nem is szabad bezárni, ez a te játszótered, te kivilágított ablakod, itt úgy élsz, játszol, ahogy neked jó :)
    És bár kivilágított az ablak, benézni lehet, de beszólni szerintem nem illik :) :)

    VálaszTörlés
  2. Osztom Euthymia véleményét.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm. :) Nekem ez sokat jelet tényleg.

    VálaszTörlés
  4. Csatlakozom az előttem szólókhoz. :-)

    VálaszTörlés
  5. Suzy9
    Ne hagyd abba! A gonosz, rosszidulatu lenyekrol ne vegy tudomast, mert jobban bosszantja az oket, mint gonoszsaguk teged!!!!!!!! <3

    VálaszTörlés
  6. Bár nem ismerlek, a blogodon keresztül kicsit mégis úgy érzem hogy igen. Te mutattál példát, hogy hogyan kell(ene) ez az autizmusos szülő dolgot jól csinálni. Keményebbnek tűnsz annál, mint hogy néhány beteg troll kiakasszon.
    Megvan már Csongi vizsgálati eredménye? Remélem vele minden rendben.

    VálaszTörlés
  7. Én is osztom az első véleményt. És közben kicsit aggódom érted...

    VálaszTörlés
  8. Ez a te személyes kitárulkozásod, képekkel, nevekkel, persze, hogy ilyenkor jobban betalál egy troll gonosz megjegyzése. Az utcán is beszólhatna, de akkor hazamégy, és magadra tudod csukni az ajtót, kizárva azt a világot, amiben ilyen emberek élnek. Itt viszont nem megy, hiszen magad engedted be az otthonodba őket is - ők meg, már elnézést, rászarnak a szőnyegedre, csak mert megtehetik. Lustanyu írt erről egy nagyon jó posztot, felidézte, mikor ők őstrollkodtak, mint telefonbetyár, és egyedül azzal nem tudtak mit kezdeni, ha nem szóltak hozzájuk, ha nem reagáltak a megjegyzéseikre.
    Itt is csak ez lehet, kitörlöd a troll-kommenteket, felvértezed a szíved a megjegyzések ellen, esetleg figyelmen kívül hagyod teljesen (don't feed the troll), és válasz híján egy idő után unalmas lesz nekik beírogatni, hiszen a válasz élteti őket.

    Remélem, nem hagyod abba! Még bele sem kezdtél a suliba, akkor kezdtelek olvasni, vissza is néztem, amit előtte írtál, hiányoznál nagyon! ;)

    VálaszTörlés
  9. Szerintem a trollok direkt élvezik, hogyha bosszanthatnak. Ne hagyd magad! Mi szeretünk nagyon, szeretünk olvasni is Téged! Csak így tovább!!! :)

    VálaszTörlés
  10. Emoke, Te egy nagyon jo ember vagy. Ne torodj a sok irigy es rosszindulatu lennyel, nem erdemes... Nem erdemes odafigyelni ezekre. Csak magukat minositik. Es nehogy bezard a blogot, evek ota olvasom...

    VálaszTörlés

  11. Kedves Hicudzsi!
    Kívánom, hogy talpon maradj ebben a soborgó hegyi patakban! Noha nem is ismerlek, nagyon szeretem olvasni a blogodat, magam is Angliában élek és tanulási nehézséggel küzdő fiatalokkal dolgozom... de nem csupán ezek miatt olvasom a blogot és az autizmusmeséket, hanem az őszinteségük miatt is (el tudom képzelni, mekkora bátorség kell ehhez). Nekem biztosan nagy veszteség lenne, ha abbahagynád a blogírást!
    Szeretettel üdvözöllek:
    Kata

    VálaszTörlés
  12. Kedves Emőke...
    ...hogy mit kaptam a fejemre a Határátkelős cikkemért, azt ne tudd meg. Voltam hazaáruló, rántotthússzagú falusi tyúk és még ki tudja mi minden nem.
    Ne hagyd, hogy az ilyen embereken bármi is múlhasson, büntetésül elég nekik a saját nyomorúságos, szánalmas életük.
    Csumi...kitartás
    Roza

    VálaszTörlés
  13. Kedves Hicudzsi!

    Én nagyon szeretem a blogodat és nagyon szomorú vagyok azoktól a beírásoktól, amiket a beteg trollod megejt itt. De neki a legrosszabb, hidd el.

    Idéznék Hajós András egyik számából:
    "Nézd szegény csórikám, nincs neki lelke,
    pedig egyben a teste és épp az értelme.
    Ez az egyetlen fogyaték, hol nincs mit remélni,
    szar lehet ennyire sérülten élni."
    http://www.youtube.com/watch?v=r2vI0-8hWFc

    Párizsi lány

    VálaszTörlés
  14. Honnan tudjátok.hogy kinek rossz és kinek nem?
    Látod koszos csak elértél valamit:novekszik a bólogatójánosaid száma-hát ez is valami. Neked pont elég... Különben meg :tudja valaki a csicskáid közül mi az a troll? Nem hinném : csak mennek utánad vakon...
    Aki kitárulkozik ne csodálkozzon ha kap hideget meleget egyaránt, magyarul aki kurvának áll ne csodálkozzon ha megbasszák...

    VálaszTörlés
  15. Te troll, neked tul.keppen mi bajod Emokevel? Mert, hogy valami miatt fusztralt vagy, nagyon kierzodik a permanens hisztidbol. Ha nem tetszik, ne olvasd. Mert, amit muvelsz, nemcsak, hogy nem intelligens, hanem ha Angliaban elnel, siman egy torvenysertes lenne, miszerint nem lehet senkinek lelki serulest okozni. (Innen van a hires udvariassaguk, amit sok szerenyebb kepessegu figura, magabol kiindulva, masnak ertelmez.) Szegyeld magad. Es ne valaszolj senkinek, eltunhetnel az oldalrol orokre, kinek van kedve teged etetni... Ha erted, mire gondolok...

    VálaszTörlés
  16. Én nagyra becsüllek pedig nem ismerlek. Mert még anyanyelven tanulni egy egészséges gyerek mellett sem könnyű. Akinek meg délután két órakor nincs jobb dolga mint itt köpködni, annak elég rossz lehet. Gyöngyi

    VálaszTörlés
  17. Ez a "Te troll..." megszólítás nagyon vicces:)

    VálaszTörlés
  18. te névtelen először talán a helyesírást kellene átvenni újra, ált. isk 2. oszt azután osztani az észt. gyöngyike kérdezett valaki? szerintem nem...

    VálaszTörlés
  19. Koszi troll, akkor javits ki legy szives, hatha tanulok valamit, veled ellentetben. Amugy 2. elemiben meg nincs helyesiras. Ha ilyen okos vagy, akkor azt is tudnod kene, ide az ir, aki akar. Te is, hazi troll, de minek. Egyszer talan, valamikor, a tavoli jovoben, azt is sikerul majd megertened, hogy poroghetsz a feldolgozatlan problemaidon, amit ide vetitesz ki, mondhatsz barmit, a velemenyed nem fog semmit megvaltoztatni, akik eddig is szerettek es olvastak Emoket, ezt fogjak csinalni tovabbra is, mitol valtozna? Foleg a te velemenyed nem befolyasol ebben, mert nem szamit. Hat igen, ilyenunk is van mar, ha haziallatunk nincs. Kinek kutya, macska, tengerimalac, anyamtyukja, poratka, leveltetu, mi, ezek szerint, egy hazi troll-ra tettunk szert, de jo... Tenyleg, tudtad, hogy a csotany eli tul az atomot...? Neha jo a fereg-let... De csak neha...

    VálaszTörlés
  20. Drága Emő, elolvastam az előttem szólókat, bevallom jót mosolyogtam. Tudod, ezt a témát már sokszor kiveséztük! Azt kivánom, hogy juss ki a soborgó patakból a partra és megállapodj, boldog légy!

    Ja, még valami eszembe jutott, tudod, sokszor szoktam drága nagymamámat idézni. Egyszer ezt mondta nekem: Drága lányom, inkább legyen száz irigyed mint egy aki sajnál! :)

    VálaszTörlés
  21. drága névtelen druszám! látszik, hogy megragadtál az 1.ostálynál mert 2-ban már van helyesírás.honnan vetted,hogy én bármit is meg szeretnék változtatni, mutasd meg hol írtam ilyet, tudod a hazudozás nagyon csúnya dolog ám!te még a csótány szintet sem éred el. nézz csak körül mennyien álltak melléd...

    VálaszTörlés
  22. Te troll, egyet nem ertek. Jo nekem. :-) Miert irsz ide ilyen minosithetetlen dolgokat hasonlo jelzokkel Emokerol? Ennek mi ertelme van? Mondtam mar, ha nem tetszik, ne olvasd. De, csak azert, mert megmondod a tutit, jo megmondoember letedre, csak oda vezet, hogy nem Emoket fogjak emiatt kevesbe kedvelni - ezt kene mar felfogni vegre -, hanem magadat jaratod le. Milyen mar, hogy aki rossz passzban van, annak erre ratenni meg nehany lapattal ahelyett, hogy ha mar biztatot nem tudsz irni, akkor inkabb semmit. Ha ezt elvezed, v. valami felreertelmezett szolas- es velemenyszabadsag, ontudat v. mifene miatt csinalod, zavarba ejto es elgondolkoztato. Erezni kellene a hatart, mit lehet, mit szabad es mit kell tenni, mondani es ennek az ellenkezojet is. Tunodj el ezeken szerintem. Amugy, ha a csotanyt sertonek erzed, felolem lehet akar patkany is, ha ez jobban tetszik. Ha igy folytatod. Nem kene...

    VálaszTörlés
  23. Szia Emő! Lehet, hogy a moderálási elvek közé be kéne venned azt is, hogy "Don't feed the troll", különben elkezd nem arról szólni ez a blog, amiért szerintem a legtöbben olvassuk, vagyis rólatok:)

    Bár nem kapcsolódik szorosan, de erről a fenti levelezésről ez a videó jutott eszembe:
    http://www.youtube.com/watch?v=Mh8mUia75k8
    Vannak dolgok amiről(adott eseteben akivel:) nem kell beszélni és a probléma megoldódik. Morgan Freeman pedig amúgy is zseniális.

    VálaszTörlés
  24. Hát sziasztok! :)
    Nem gondoltam volna, hogy megint felbukkan, de a hívószóra jön azonnal úgy tűnik.
    Azt hiszem a legjobb, hogyha megpróbálunk tudomást sem venni róla.

    Nagyon köszönöm amiket írtatok, elnézést, hogy nem egyesével válaszolok, de épp nagy munkában vagyok, ráadásul begyulladt a szemem, meg a fél fejem a huzattól mára. Nem lesz egyszerű dolgom.

    Nagy ölelés nektek és köszönöm, hogy vagytok! :)

    VálaszTörlés
  25. Hicu! Szeretünk és szeretünk olvasni. pedig nem is ismerünk - legalábbis én nem. ez a nagy szó.

    a névtelen senkiről meg csak egy szó jut eszembe, és itt részemről le is zártam a témát (mert tényleg csak etetjük): szánalom.

    remélem nem zársz be és nem hagyod abba, mert nagy segítség vagy sokunknak. érintetteknek és nem érintetteknek egyaránt.

    VálaszTörlés
  26. no druszám te aztán jól megmondtad a tutit de mit is lehetne várni tőled...
    á :a szánalom az kölcsönös ha felfogod amit írok..
    koszos 25 hozzászólás ez talán rekord is lehetne.

    VálaszTörlés