2012. április 15., vasárnap

Beindult a bolhapiac-szezon

Itt mifelénk áprilisban lendül be az élet, ezért ma reggel korán felkeltünk, hogy ott lehessünk a szomszédos megyében egy naaaaagy car-boot sale vásáron.
Rengeteg autó, hatalmas tömeg volt már kilenc óra körül, nagyon szép dolgokat láttunk és még ingyen zöldségesládákat is sikerült szereznem itthonra a leletek szárításához.

De a mai kedvencem ez a régi kis szék. Kemény egy fontot fizettem érte.
Sok munka lesz vele mint ragasztás, repedések kijavítása a végén pedig festés, de örömmel nézek elébe. Szép színes lesz, úgy tervezem. :)


Aki nemrég költözött ki Angliába és még nem találkozott ezekkel a kirakodóvásárokkal, annak nagyon ajánlom, hogy környéken keressen egyet: car boot sale, jumble sale és hasonló neveken futnak és változatos formában hirdetik meg interneten, helyi újságokban, transzparenseken, kis A4-es plakátokon. Ilyenkor mindenki kipakolja a szőnyegre/asztalkára ami már otthon nem kell - bringától a poharakig, növényektől a számítógép zsinórokig mindent megtalálhatsz - és árusítja boldogan. Persze nem muszáj vásárolni, szerintem programnak is érdekes.

8 megjegyzés:

  1. A szék gyönyörű, és az angol bolhapiacokat is imádom!! Hallgassatok a blogszerzőre, és aki teheti menjen kincseket találni, kikapcsolódni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bonca Drága! Jó rég láttalak, örülök neked! :)

      Törlés
  2. Jövő héten indul nálunk is. Már várom nagyon! :-)

    VálaszTörlés
  3. Minket tegnap elmosott a jégeső, pedig árulni mentünk egy csurig megrakott kisbusszal. :( Bőrig áztunk és most is minden vizes, a kocsimban is egy tócsa volt....Természetes hogy a 200 kabátom közül egy sem volt rajtam, pedig mondta a rádió hogy eső várható. Hát bejött! :) Nekem is van 3 szék projectem + egy asztal. Majd lehet hogy kérek tanácsot priviben, még soha nem javítottam meg semmit, pedig úgy szeretnék! Nagyon szép kerti székek, fa + vas és az asztal is, de le van törve a fa rész több helyen. Jó munkát Emő! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem is nagyon tetszik, majd muti színesben is!

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is beindult :) Ha ma lesz időm írok is róla. :)

    VálaszTörlés
  6. Válaszok
    1. Vannak olyan bolhapiacok, ahol inkább festményeket, régiségeket árulnak. Ahova mi szoktunk járni, ott is vannak profibbak, kereskedők, akik hoznak festményeket, de ez ritkább.
      Kincsekre többnyire nem a profiknál lehet bukkanni, hanem a háztartási cuccok között. Én így vettem egy aprócska festményt a minap. :)

      Törlés