2012. szeptember 25., kedd

Tilgate Park

A hétvége akkor jó, hogyha egyikünknek sem kell munkát hazahozni és elmehetünk kirándulni.
A közelben van egy nagyon jó kis park, ahol a család egyik fele még sohasem járt, így az lett az úticél.
Ahogy a címben is szerepel, ez a Tilgate Park, ami Sussexben található, Crawleyban.
Autóval elég könnyen megközelíthető ugyanis az M23(A23) autópályáról a Pease Pottage kitérőig kell menni, onnan meg követni a Crawley, majd a barna Tilgate Park táblákat.
A parkolási díj 3 font egy napra.

A kedvenc helyem itt a Walled Garden. Ez egy gyönyörű kert, amiben nemcsak házias teázó, hanem egy igazi kis labirintus is található.
Szülők figyelem: előbb vigyétek el a gyerekeket a vadasparkba, utána mutassátok csak meg a labirintust, mert képtelenség összekapkodni őket onnan és elcibálni máshová. :)

Kert

Ő nem akar még kijönni innen

Csak elsuhanni láttam

Kedvencem az üvegház
A kerten át kell megközelíteni a vadasparkot. A belépődíj jelképes, felnőtteknek 2 font, 12-16 éves korig 1 font, 12 év alatti gyerekeknek meg 50 penny.

Több mint ötszáz lakója van a parknak, vannak itt háziállatok és egzotikus fajok is, a malacoktól, kecskéktől a varjún keresztül egészen az egzotikus hüllőkig mindenki megtalálhatja a kedvencét.
Megcsodálhatja például Terryt, a hollót, aki beszélget is (hogyha éppen van hozzá kedve), vagy az alpakákat.





A tyúkok, pulykák szabadon járkálnak a látogatók között és vannak állatok, amiket meg lehet simogatni. Ezért vannak kézmosóállomások is.
A kerten és a vadasparkon kívül még van egy nagy játszótér, amit egyszerűen nem találtunk meg, de remélem még mindig olyan jó állapotban van, mint két évvel ezelőtt, amikor láttam. 

Szóval a Tilgate Park jó kis szombati program a családnak, a környéken élőknek mindenképpen ajánlom. Nekünk most szerencsénk volt az időjárással is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése