2011. november 21., hétfő

Basszus, basszus, basszus

Fél év. Fél éve várunk egy vérvételi időpontra. A genetikai központ soha nem veszi fel a telefont, ha hagyunk üzenetet sose hívnak vissza. A háziorvostól június óta várom a telefont, már ezerszer zaklattam, ezerszer csörgettem és még semmi hír, nem tudnak semmit.


Tegnap éjjel besokalltam és elhatároztam, hogy ma felhívom a kórházi doktornéninket, aki talán tud legalább tanácsot adni. Éééééés igen! Vele kellett volna kezdenem. Ugyanis el sem jutottak hozzá a genetikus feljegyzései az esetleges Stickler- vagy Williams szindrómáról, hogy azt kellene vizsgálni, na meg a törékeny X kromoszóma után nézni.
Szóval most küldöm neki a jelentés másolatát és úgy várom a levelét a vérvizsgálatra mint ahogy a mannát várták a sivatagban...

Mondjuk azok után meg sem szabadna lepődnöm, hogy a műtétem közel másfél éve húzódik.

Szóval az agyam most kb. olyan mintha ki lenne sütve, majd írok rendes posztot is, de most egyszerűen iszonyat dühös vagyok magamra és az NHS-re is...

10 megjegyzés:

  1. Ezek szerint ott is elég kaotikus a rendszer. :(
    Én hasonló módon csesztem el Alina közgyógyát. Elmentünk az összes hivatalba, kitöltöttük a papírokat, direkt rákérdeztem az egyik ügyintéző néninél, hogy tuti jól van-e kitöltve, mert nem vagyok benne biztos, stb. Volt is szépen közgyógyos kártája a gyereknek, arra "vettük" mindig a tápszert. Aztán egyszer amikor mentema patikába, közölte a patikuscsaj, hogy ezt most nem tudja így nekem kiadni, mert az előző receptet is viszadobta a rendszer, mert már nem volt rajta pénz. Kiderült, hogy csak az önkormányzattól kaptuk meg a közgyógyot, ami ÉVI 6 ezer, a havi 6-ot meg nem. Vicces volt, mert ott álltam a patikában, otthon már alig tápszer, erre a receptre nem adhatták ki nekem, úgyhogy gyorsan egyeztetni kellet a házidokival, hogy írjon már másmilyen receptet. :S
    Drukkolok, hogy végre sikerüljön nektek ez az egész, és túl legyetek rajta!

    VálaszTörlés
  2. Moira az nagyon durva. Utólag ki tudták javítani a hibát?
    Nagyon rossz élmény lehetett:(((

    VálaszTörlés
  3. Hát ezek szerint Angliában se fenékig tejfel az egészségügy :( Neked milyen műtét??

    VálaszTörlés
  4. Mindig példának hozzák az angol egészségügy működését, már több ízben olvastam ilyen cikkeket. Tény, hogy egy része jól működik, csak talán mi mindig a másik részén vagyunk. (A férjemet majdnem kinyírta egy foga...)
    Remélem mostmár sinre került az ügy, szorítok.

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hol es ki hozza peldanak, mert szerintem Angliaban pont az egeszsegugy az, ami a legkevesbe mukodik...
    Persze nem vitatom, hogy hogy az a resze remekul megy, amikor maganorvosod van, es maganklinikan gyogyittatod magad...
    Mondjuk, nem mi, szegeny bevandorlok:)

    VálaszTörlés
  6. Jajj lányok, hát itt tényleg van az az eüben csodaszép - pl. nálunk a gyerekkórterem, ahol bentaludhat anyuka - de van ami rettenetes.

    Timi el belgyógyászati rutin műtét, amire rohadt régen várok...

    Mami atyaég... egy fog??? Köszi szépen a drukkot! :)

    Mariann ja kéne magánbiztosítás :D

    VálaszTörlés
  7. sziasztok,
    fiamnak van egy nagyon csúnya lukas foga, szépen be is gyullad, amikor úgy tartja kedve. Szeptember közepén voltunk fogorvosnál, akkor megnézte, és január 29-re kaptunk időpontot, amikor kihúzza...:( Addig kapott a legény antibiotikumot, amit be kell adni neki, ha nagyon csúnyán begyulladna. :(
    persze rossz példa a fogorvos, amiért még az angolok is szívesen jönnek Magyarországra, de kicsit elkeserítő!
    minden egyéb egyelőre jól működik, nincs panasz, csak ez kicsit meghökkentett.
    zsan

    VálaszTörlés
  8. Zsan, ha kicsit megpróbáltok hajtani erre, akkor lehet, hogy hamarabb megcsinálják.
    Kicsit zaklatni kell őket, mert január 29 messze van...

    SOk sikert!!!

    VálaszTörlés
  9. Azt ne felejtsuk el hozzatenni, h bar a rendszer nem tokeletes, viszont emberkozpontu es tenyleg ingyenes, minden viszonylataban.
    Nincs boritek, a gyerekgyogyszer ingyenes, a hozzaallas baratsagos es mindenhol van vcpapir a TISZTA vcben.

    VálaszTörlés
  10. GP valtas nem segitene vagy mar megtortent es nem volt valtozas? Van hogy emberi mulasztas az oka a problemaknak, a rendszer mukodne. Nem mondom, hogy mukodne a rendszer, felre ne erts, nincs sok tapasztalatom, csak ismerem az (itteni) embereket.

    VálaszTörlés