2012. június 20., szerda

A vonatok késnek

Rengeteget vonatoztam az elmúlt években mióta felköltöztünk Surreybe (ugye Brightonba járok egyetemre), az itteni vonatok eszméletlen kényelmesek, szeretem is őket, de a késésekkel egyszerűen nem bírok kibékülni. Sok alkalommal álltunk a vonattal a nyílt pályán, vagy állomáson, mert meghibásodott a jelzőrendszer. Volt, hogy két óra késéssel érkeztem haza. 
De minden késés közül az a "kedvencem", amikor várjuk a vonatot és bár tudják, hogy gebasz van, nem szólnak, csak sunyin kiírják a kijelzőkre, hogy késik a vonat. Ha nagyon sokat fog késni, akkor nem írják oda, hogy mikorra várható. 
Ma hatvanegy percet késett az egyik vonat, a többi hármat törölték. Mivel nem volt kiírva, hogy mi történt, miért késik, ezért Mashu negyven-ötven percet várt az állomáson és végül inkább bement busszal Brightonba, mert onnan elvileg rendesen jönnek felénk már a vonatok.

Vajon fájt volna a Southerneseknek, hogyha szólnak az utasaiknak: ne várjál, inkább pattanj fel a buszra?



6 megjegyzés:

  1. Sajnos itt lent délen, elég gyakori a jelzőrendszer probléma. Amikor várom a vonatot, akkor meg elég sokszor hangzik ez a hangszóróból "We are sorry to announce..." akár csak három, négy perces a késés, sokszor ez is elég ahhoz, hogy a két csatlakozásom közül az egyikről lecsússzak...

    Míg Mashu a Közlekedési Minisztériumban dolgozott, akkor többet tudott erről mesélni, egyszer pl. azért késtek a vonatok, mert falevelek hullottak a sínekre, majd a következő héten jött a hó és így tovább... :)

    VálaszTörlés
  2. http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/road-and-rail-transport/7004593/We-are-sorry-to-announce-Britains-most-apologetic-couple.html# :)

    VálaszTörlés
  3. Nyaron megolvadnak a melegben a sinek Angliaban... Az en kedvencem a kozuti kifogas, a "wrong kind of snow". :P
    Egyszer 6 hetig nem volt kocsink. A Caterham-Mitcham autos 40 percbol tomegkozlekedos masfel ora lett ketszer annyiert. Nemigen tomegkozlekedunk, mondjuk a mostani melo innen megkozelithetetlen auto nelkul.

    VálaszTörlés
  4. Ez olyan magyaros. Meg kéne nézni, nincs-e arrafele valami system connection a MÁV-al. ;)

    VálaszTörlés
  5. A metró sem különb. Párom egy életre megutálta, mert mikor innen tőlünk be kellet járnia Londonba dolgozni bizony heti több alkalommas is voltak gondok, késésesk, lezárások.

    VálaszTörlés
  6. Érdekes, itt a southwesttrains vonatai elég rendesen járnak, néha van pár perces késés, és akkor is tájékoztatnak a hangosbemondóban. De lehet, hogy csak szerencsés vagyok :)
    Otthon is elég sokat vonatozok, főleg Balaton és Bp között.Na, ott egyszer majdnem ráolvadtam a peronra, mire 35 perc késéssel megjött a vonat. Bemondták, hogy késik 10 percet, de nem szólt senki, hogy még plusz 25 percig kéne valami árnyékot keresni :) :)
    Ilyen sajnos szerintem mindenhol van, bár felfogni nem tudom, hogy miért is pontosan...

    VálaszTörlés