2013. május 2., csütörtök

Futósnapló 3

A tegnapi futás elmaradt, mert éjjel eléggé rosszul voltam, aztán meg a napot az egyetemen töltöttük, délután meg átmentünk köszönteni a barátunk tündéri kislányát és a végén társasjátékozásba torkollott az este.
Itt hívom fel a figyelmét mindenkinek az Alhambra és a Geistes Blitz nevű játékokra.

Emiatt nem is reménykedtem abban, hogy ma jobb időt fogok futni a keddinél, főleg, mert a reggelem a szokásos módon egy nagy pohár tejeskávéval kezdődött amit kanapén lustulással fűszereztem, azután jutott eszembe, hogy basszus nekem ma reggel még futnom is kell.

Éééééés igen! Nemhogy 18 perc alá sikerült vinnem az időt, hanem pontosan 14 perc és 10 másodperc lett!!! Szóval most nagyon, nagyon örülök. :)
Igaz, hogy még a fogínyem is zsibongott mire a házunk elé érkeztem, de jól érzem magam.

Egy kérdés a tapasztalt futókhoz: hogyan kerülitek el a torokfájást? Orromon veszek levegőt és a számon kifújom (nem tudom ez jó technika-e, de mindig megfájdul a torkom, ja és temérdek papírzsepi szükségeltetik. Vagy majd megszokom? :)

11 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy! Csak így tovább! :)

    Ha jobb eredményt akarsz elérni, akkor ne az orrodon vedd a levegőt. A szádon át sokkal több oxigénhez tudsz jutni, azaz jobban el tudod látni a szervezeted, az izmaid oxigénnel és kisebb eséllyel zsibbadsz le.

    Az orrfolyás sajnos nem egyedi. De amikor már kevéssé szenvedve teszed meg a távot, akkor javul a helyzet jó esetben. Én ezt figyeltem meg legalábbis. No meg ahogy melegszik az idő.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Hella! :) Holnap megpróbálom csak a számat használni. :)

      Törlés
  2. Nyugi, az elején mindenki nyáladzik és köpköd :)Nagyobb mennyiségű papírzsepi csak az elején szükséges, valóban nem kellemes, de utána elmondhatatlanul jobban szoktam érezni magam, szinte oxigénmámorban.
    A torokfájás szerintem a reggeli hideg miatt van, én bárhogy veszem a levegőt, a torkom mindig fájni szokott, ha hidegben futok. Egyetlen megoldás van, kösd be a torkod, bármilyen vékonyabb kendő megteszi, valamivel praktikusabb a vékony csősál pl.: ilyen: http://www.sportsdirect.com/nevica-skuff-900061?colcode=90006111.
    Ha komolyan futni akarsz majd egy-két futócuccba érdemes beruházni, sokkal praktikusabb és kellemesebb ezekben mozogni. Az első felszerelésemet 10 fontért vettem (nadrág, póló, zokni)a sportsdirectben, drága cuccokat nem érdemes venni, pont olyan jók, mint a saját márkájuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, megnézem ezeket a sálakat. :)

      Tavaly amikor mackóban meg mindenféle tornaholmikban futottam, akkor elhatároztam, hogy inkább beruházok valami rendes futócuccba, végül Nike holmikat vettem: http://www.sportsdirect.com/nike-tech-capri-running-tights-ladies-457226
      meg egy ilyen http://www.sportsdirect.com/nike-miler-uv-t-shirt-ladies-455132?colcode=45513203 felsőt.
      Tényleg ég és föld a különbség amikor ezekben futok, nagyon szeretem.

      A cipőmet kell majd még kicserélni, az a következő hónap zenéje lesz. Mert a mostani az egy terepfutó-cipő mivel tavaly az erdőben futottam vele, de most többnyire utcákon, aszfalton megyek, ahhoz másik kell majd. :)

      Törlés
    2. Cipőhöz mindenképpen menj el egy olyan boltba, ahol meg tudják nézni a lábad, hogy pontosan milyen cipőre van szükséged. A sportsdirect nem ilyen hely :), sőt még a runnersneed sem ilyen - én itt feladtam. Ha éppen Magyarországonm leszel a Váci úton a Spuriba érdemes bemenni. Ha máshol vennéd, akkor jársz jó helyen ha az arch type-od és a pronation iránt érdeklődnek.

      És ami ennél is fontosabb: a melltartó. A legjobb, amit valaha használtam: http://www.shockabsorber.co.uk/en/ - Ł30 körül van, akcióban Ł10 körül is vettem már, wonderbra boltokban lehet kapni. Mielőtt megveszed az elsőt, mindenképpen próbáld fel, mert nekem egy számmal nagyobb kell, mint pl. a M&S-es melltartókból.

      Törlés
    3. Most láttam mit írtál a Marks and Spenceresről :D nekem nagyon nem jöttek be, ellenben a sima Lonsdale-t imádom.

      Köszi a cipőtippeket, utánanézek mindenképpen! :)

      Törlés
  3. Nekem sál, vagy kendő, vagy magasnyakú felső segít (de 5 fok alatt nem szívesen futok).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, ma egy bandanát kötöttem reggel és már az is nagyon sokat segített! :)

      Törlés
  4. Sweatshop.co.uk, naluk vettem tuti jo dolgokat. Ami meg nem jott be, vissza lehet kuldeni. A falunkbeli pici sportsdirectben dolgozik egy futospecialista fiu, en a sportsdirectet nem irnam le, nekem nagyon bejott a futocipo, amit ajanlott (az mas kerdes, h meggyoztem magam, h nekem nem jo futni)
    2km meg tizenpar percek, bele is halnek. Jo az a futocucc a kutyasetaltatashoz is ;)
    Ugyes vagy :)

    Bar most az orrfolyasrol meg a kbozo testnyilasokon legzesrol olvasva elbizonytalanodtam, lehet h nemis vagyok annyira kripli, ha mas is kuzd ilyesmikkel? En egyszeruen utalom, h minden tiz lepes utan meg kell allnom torolkozni, mikozben mindenki mas lazan csevegve elhuz mellettem, hogyan kepes vki futas kozben beszelgetni???

    VálaszTörlés
  5. Én a számon veszem a levegőt, úgyhogy Te jobb vagy :) Hidegben gyapjú nyakmelegítőt hordok, szerintem az segít.

    VálaszTörlés
  6. Nálam a torokfájás mindig a kiszáradás jele, sokszor pár kortyot iszom, akkor elmúlik. Nincs garancia, de tesztelni érdemes.

    VálaszTörlés