2011. november 18., péntek

Azon gondolkodunk,

hogy hogyan lehetne kihozatni a cicánkat hozzánk. Ugyan a bérleti szerződésben benne van, hogy állatot nem lehet tartani (meg az is, hogy cigizni sem lehet, mégis cigivel van kiégetve a függöny, a szőnyeg, a linóleum a fürdőben).
Szóval azt szeretném megkérdezni, hogy van közöttetek olyan, aki tart itt Angliában háziállatot és elvileg nem lehetne neki? Ilyenkor bírságolnak az irodák? Vagy emelik a díjat? Vagy kiraknak?
Ha ez a része megoldódik, akkor a repülőn szállítás következik, mert amikor évekkel ezelőtt terveztük az idehozatalt, az állatorvos nem javasolta, mert szerinte a stresszbe belepusztult volna a macsek, a bealtatózást, benyugtatózást meg nem ajánlotta a kora miatt (12 éves).

Volt már közületek olyan, aki idős cicát hozott ki?
Mashu megy majd haza januárban egy konferenciára és akkorra kéne kitalálni mit lehet csinálni...

25 megjegyzés:

  1. Szia, Ypszi hozott ki cicakat, az egyik azt hiszem, pont 12 eves:)
    Majd biztos o is ir neked, nem akarok belekotyogni:)
    Az oltasokat nagyon figyelni kell, mert neki is elcsesztek valamit.
    http://ypszi.blogspot.com/2010_09_01_archive.html
    Itt vannak az ut reszletei.:)
    Nem tudom, az agency hogy reagalna, ha a tiltas ellenere cicat tartanatok.
    Nem ellenorizgetnek, ugye? Akkor honnan tudnak meg?:)

    VálaszTörlés
  2. Mariann fél évente egyszer jönnek és előre jelzik... de mi van ha meglátják az erkélyen?

    VálaszTörlés
  3. Ennek nagyon nézzetek utána. Bár mi Belgiumban lakunk, de itt nagyon szigoruan veszik ezt az állattartást. Mindig benne van a lakás kiirásába, hogy lehet-e állatot tartani, vagy nem. Ismerőseink nem vették ezt komolyan, rendes volt a tulajbácsi. Kiválasztottak a menhelyen egy édes pofát, de azért biztattam őket, hogy mégis kérdezzenek rá, mielőtt kihozzák a kutyit. A tulaj bármilyen rendes is volt, nem ment bele, mert előzőleg rossz tapasztalata volt állattartókkal. Nekünk sem sikerült egy lakást azért kibérelni, mert csak egy cicát engedett volna be a lakásba.

    Persze lehet sunyitani, megpróbálni, de ugye ha gond van a lakással, akkor hivnunk kell a tulajt, jön-megy, hozza helyre a hibákat, tehát azért időnként csak bejön a házba. Nálatok ez nem igy van?

    Mert akkor mégsem kellene megkockáztatni, nehogy kidobassa veletek a szeretett cicut!

    Nekem ismerőseim vittek repülőn cicát. Én ugy tudom, hogy cicát és kisebb testü kutyát lehet a repülőgép utasterébe is szállitani, legalább is a Wizzair-nél biztos. A méreteket nem tudom, ennek utána kell néznetek!

    Remélem sikerül! Annyira jó érzés volt, mikor végre Bocika velünk lehetett, el sem tudom mondani, pedig csak 6 hónapot volt tőlünk távol.

    VálaszTörlés
  4. Öt éve akarjuk valahogy kihozni. Mindig belenyugodtunk, hogy otthon tök jó dolga van, mindenki kényezteti meg minden, de azért néha előjön a téma...
    Köszi, ettől félek én is, hogy rájönnek.

    VálaszTörlés
  5. Szia, Nekunk is benne van a szerzodesben, hogy nem lehet allatot tartani. Amikor ugy nezett ki, hogy kapunk egy kutyat megkerdeztunk a tulajt, hogy esetleg lehet-e, tok normalis volt azt mondta megegyezunk, ha mar tuti szoljunk. O akkor plusz 50 fontot akart havonta, mi 20-at ajanlottunk. Sajnos nem lett kiskutya igy itt megakadt a tarsalgas. En biztos megkerdeznem, mert (bar ez fugg a tulajtol is), ha benne van a szerzodesben akkor ez szerzodesszegesnek minosul. Nem kell karantenba lennie a macseknak? Nekunk anno azt mondtak, hogy 6hettol-6honapig terjedo karantenba kell zarni. Utana mar mozoghat ki-be, csak akkor kell amikor eloszor beengedik.

    VálaszTörlés
  6. Ez az, hogy végre megszüntették a karantént.
    HA oda kerülünk, megkérdezem szerintem én is. :)

    VálaszTörlés
  7. Tenyleg. Na, ezt nem tudtam. Mi egy kis vizslat szerettunk volna, de lebeszeltuk megunkat a karanten miatt. Nem lett volna szivem ott hagyni hetekig. De akkor ujra elgondolkodunk a dolgon. :)

    VálaszTörlés
  8. Mindenféle papírok kellenek. Meg nemzetközi útlevél meg mindenféle oltások.
    De ezt Ypszi tudja :)

    VálaszTörlés
  9. Ha amugy normalisak, akkor lehetne beszelni veluk (az agencyvel) talan...
    Persze, en is biztos megkerdeznem elobb, nem vagyok am olyan lazado:)
    De hozzam meg sose jottek:)

    VálaszTörlés
  10. Itt nálunk úgy van, hogy le kell tenni egy "foglalót", ami kb egy havi lakbár, vagy kevesebb, állatoktól függ, amit nyilván nem adnak vissza ha a macska széjjelszedte a lakást, plusz picivel drágább a bérleti díj minden hónapban. Szerintem érdemes megkérdezni.

    VálaszTörlés
  11. Mi hoztunk mar ki cicat autoval es transzport ceggel is (kiserovel), ha kell segitseg szolj! Mar ketszer porul is jartunk, ugyhogy mindent tudok ;)

    Egy darabig mi is tilosban tartottunk macskat egy lakasban, nekem idegorlo volt, de egyebkent minden rendben volt. Amikor jottek lakast nezni (harom havonta), akkor kivittuk az autoba es egyikunk tett vele egy kort. Sosem derult ki...

    Aztan ahol most lakunk, ott meg egy macskank lehet(ne), de befogadtunk egy masodikat is (bar o foleg kinti).

    Ugynoksegnel vagytok? Szerintem erdemes puhatolozni az ugynoknel es aztan szemelyesen erdeklodni a tulajnal. Nekunk ez a szoveg eddig bevalt: egy specialis takarito ceggel kitisztitatjuk a szonyegek kikoltozes utan, illetve a fuggonyoket "vegytisztittatjuk". Meg ha van kanape, akkor arra is terjetek ki, hogy hogyan fogtok kulon vigyazni ra (letakaras, ilyesmi).

    Remelem segitettem

    VálaszTörlés
  12. Hali! Nekunk is az van a berleti szerzodesben,hogy nem lehet allatot. Ezert egyszeruen beszeltunk a foberlovel es megallapodtunk,hogy lehetnek tengermalackaink :) Szerintem mindig a legjobb az egyenes ut, plane azert,mert ha aztan kiderul es esetleg valasztas ele kerultok,hogy mit tartotok meg, az albit, vagy a macsekot, az nagyon nehez helyzet lesz, foleg Csongornak. Amugy en autoval vinnem, bar az en macsekom anno nagyon szeretett, (tenyleg) vonatozni. Udv: Dora

    VálaszTörlés
  13. SZÓÓÓÓÓÓÓFIAAAAAAAAAA:OOOOOO Akkor nekem is oda kell költöznöm:o

    VálaszTörlés
  14. Na, en direkt kocsival hozattam ki cicakat, mert nem letezett, hogy csomagkent utazzanak. Ugyanis UK-ba repulon CSAK es kizarolag csomagkent utazhatnak a dragak, mas orszagokba lehet ulest foglalni, de azt hiszem akkor is max 1 allat lehet egy fedelzeten, es fapadoson olyan sincs.

    Papirok meg:
    1. allatutlevel
    2. mikrochip vagy tetovalas, de allitolag itt UK-ban a chipet jobban szeretik
    3. ha volt mar veszettseg elleni oltasa, akkor is kell egyet kapnia, ha nem, plane
    4. titer teszt, ha elso oltasa volt, akkor jobb egy honapot varni erre..
    5. titer eredmenye jo (van veszettseg elleni vedettseg), teszt keszitesetol szamitott 6 honap mulva utazhat a cila
    6. utazas elott fereg es kullancskezeles, a HATARATLEPES elotti MIN 24 MAX 48 orara idozitve.. nekem egyiket elbaxta a dokim ezert nem engedtek be az orszagba :/

    Ez nekem 2010ben cicankent olyan 40ezerre jott ki, a legdragabb a titer teszt, mert az csak a briteknek kell, szoval elkuldik ide a vert, es innen kuldik vissza az eredmenyt, ez az ar fele, a chip es utlevel volt foleg a masik fele. A kullancs es fereg az parszaz, a veszettsegi oltas vmi 2ezer volt asszem. De mindez Miskolcon, szoval pesti arakat nem tudok.

    Azt meg meg kellene kerdezni az agencytol, hogy nem lehetne-e megis-e, szerzodesmodositas, mittudomen, felelossegvallalas, blabla..

    Ja igen, Prucsok most lett 12 eve hogy nalam van, de szerintem min 13 eves, nem kolyokkent fogadtam be, es foleg miatta vallaltam inkabb a kocsiutat, mert egyreszt en nem bizom a magyar legitarsasagban, meg senkiben, en nem adtam volna ki soha egy fel orara se a kezembol a cicakat, foleg nem ot. Biztosan halalra remult volna a dolgoktol :/

    Viszont vannak olyan cegek, akik allatok kihozasara szakosodtak, van aruk, de szerintem ott biztosabb kezekben van.

    Ja, a kompnal az utazas ideje alatt magukra kellett hagynom oket, de nagyon szepen el voltak kulon zarva, es nagyon megnyugtatott a rakodo, hogy semmi bajuk nem lesz, es csak nekem fogja kinyitni, es csak o tudja kinyitna a nagyketrecet, de majd' belepusztultam h milyen lehet nekik odalenn egyedul :/

    Ennyi. Barmi kerdes van, szivesen segitek :)

    Esetleg meg annyi, hogy ha tudjatok esetleg elore, h mikor jonnek ellenorizni, addig valakire rabizni a cicat alommal stb-vel? Hm?

    VálaszTörlés
  15. Ja, VAN karanten, fel ev, de az indulo orszagban, otthon, nem kulon helyen, magyarul addig nem lephettek be UK-ba.. de mas orszagba igen, ahol nem kernek veszettseg tesztet.. azt hiszem az unioban csak Olaszorszag, meg talan a Svedek(?)nek van vmi kulon szabalyozasa UK-n kivul.
    A legjobb informaciot a magyar allatorvosi kamara honlapja adja.

    DE a kullancs ES a fereg az ugy van ahogy irtam, mindketto 24-48as hatarba kell essen, nem kivanom senkinek azt, h a hataron kellett dekkolnom penz es minden nelkul a cicakkal :/
    Isteni szerencsem volt, tenyleg, hogy segitsegemre siettek Belgiumbol :)

    VálaszTörlés
  16. Én nem titkolóznék, mert mi van ha lebuktok? Ti költöztök (megint) vagy a cica? Én felajánlanék mindenféle kompenzálást, akkor szerintem belemennek.

    VálaszTörlés
  17. Vagy ilyen hatulrol mellbe stilusban megkerdezni, hogy mi van akkor, ha a gyerekek hazahoznanak egy koborcicat, mert a minap majdnem beallitottak eggyel, mert megsajnaltak?
    Megsem jottok azzal rogton, hogy macskat AKARTOK hozni a hazba, viszont megtudjatok hogy mik a lehetosegek :)

    VálaszTörlés
  18. Egyszer mi is a kullancs-fereghajto idopontjan csusztunk el... persze pont suvito teli szelek fujtak Calaisban, ugyhogy nem tudtunk a kocsiban ejszakazni. Kivettunk egy szobat egy hostelben es becsempesztuk taskaban a cicankat ;)

    Egyszer meg a csip egyszeruen tonkrement!! Na, az, akkor igazan gaz volt. Francia allatdoki sok-sok penzert. Aztan francia macskapanzio sok-sok penzert. Persze amit a hataron a kompnal ajanlanak, azt siman fel lehetne jelenteni allatkinzasert, ugyhogy messzebb vittuk egy kis faluba. Aztan Anglia - munka - szabadsag - Franciao a cicankert - Magyarorszag - allatorvos -uj csip, uj utlevel stb, es persze ezek utan ismet otthon kellett hagynunk egy idore. Brrr de rossz idoszak volt...

    De ezen kivul minden szep es jo, mondtam, hogy azota mar meg egy cicaval bovult a csalad :)

    VálaszTörlés
  19. Hicudzi amikor jönnek ellenőrizni a lakást átdobjuk hozzánk a cicust :) ne izgulj ezen nem fog múlni :)

    VálaszTörlés
  20. Mi illegalisan tartjuk Micit, de minek:) ha rajon az ugynokseg, elvileg szerzodesszeges es a depositot is elveszitheted, de az ugynoksegek nem jarnak ki, szoval nincs gond. viszont az otthonrol hozott cicakat ugy tudom, fel evre karantenozzak, meg akkor is ha minden oltas naprakesz.

    VálaszTörlés
  21. amugy gondoljatok at, mert utazaskor pain in the... a cica bebiszitter..
    es ha az erkelyen meglatjak, akkor ugynoktol es a lakastulajtol fugg, hogy mit szolnak.

    VálaszTörlés
  22. Ja meg elobb kerdezzetek meg az otthoni dokit, mert volt 5 eve meg vmi kotelezo oltas a kihozashoz (a mi otthoni cicankat akartuk kihozni) es annak asszem fel evesnek kell lenni, addig nem lehet kihozni.

    VálaszTörlés
  23. A wizzair nem szallit allatot!!! Csak vakvezeto kutyat. Mi mielott beszereztuk volna a cicust kerdeztuk meg. :( (animmam vagyok, de nem enged regelni :) )

    VálaszTörlés
  24. Amit leirtam, az tavaly oktoberi adatok, szerintem nem valtoztak, szoval Hicu ne aggodj a karanten stb miatt, ott van minden benne hogy kell csinalni.

    CS: en a kullancsossal buktam, mert az allatorvos nem tudott szoveget ertelmezni, szerinte a 24-48 a fereghajtora vonatkozik. Semmi penzem nem volt megoldani ezt a helyzetet, csak az a szerencsem, hogy masok kisegitettek, kulonben nem is tudom mi lett volna :/

    Szoval tapasztalat az van, friss, es azota nem valtoztak a dolgok :)

    Hicu, amugy ha mar illegalisan tartanatok a macskat, semmikepp se tegyetek ki az erkelyre, es ha jonnek latogatni, a cuccait is tuntessetek el, mintha soha nem is lett volna ott macska.
    Ha meg vhogy kiderul (egy "jo"szomszed latja h macskakajat vesztek, stb es jelent - sose lehet tudni), meg mindig lehet fullenteni, csak elore legyen meg a mese :)

    VálaszTörlés
  25. Kisállatszállítás Mo.-ról Angliába: http://www.utasszervezo.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4&lang=hu

    VálaszTörlés